Nederland was in de ban van de Tweede Kamer verkiezingen die op woensdag 17 maart plaats hebben gevonden. Wij vinden het als Vereniging belangrijk dat heel Nederland haar stem kan laten horen. Daarom leek het ons verstandig en leuk om een verkiezingsdebat te organiseren op L.A.N.X. Studenten zijn namelijk van groot belang voor de uitslag van de verkiezingen, maar twijfelen vaak nog over hun politieke voorkeur. De opkomst in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar was vier jaar geleden slechts 67 procent: een laag percentage voor een leeftijdsgroep die juist meer vertegenwoordigd zou moeten worden in de Tweede Kamer. Door het organiseren van een verkiezingsdebat kon studentenvereniging L.A.N.X. studenten van verschillende partijen op de hoogte brengen. Niet alleen leden van L.A.N.X., maar ook andere Amsterdamse verenigingen, de Landelijke Kamer van Verenigingen en de onderwijsinstellingen zijn op de hoogte gebracht van het debat zodat zij ook mee konden kijken. Het debat was live te volgen via een livestream en was via dezelfde link terug te kijken. Er kwamen grote partijen op het debat af: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en nieuwkomer Volt. Gelukkig waren De Kiesmannen er om het debat in goede banen te leiden met een luchtige ondertoon, want de gemoederen liepen soms hoog op. Om het verhitte debat af en toe te blussen werden de kijkers voorzien van muzikale intermezzo’s van De Kiesmannen. Het debat was een groot succes en is meer dan 650 keer bekeken, wat maar weer bewijst dat studenten wel degelijk interesse hebben in politiek! 

Tags in:

Activiteiten Corona Maatschappelijk Online Politiek Vereniging