Maatschappelijk

Sinds enkele jaren heeft L.A.N.X. een commissie die zich inzet voor verschillende goede doelen en vrijwilligersprojecten. De L.A.N.X. Cares commissie organiseert verschillende activiteiten om zo geld te verzamelen en dit te kunnen doneren. Een van de activiteiten is het Gazen Huis. De commissie verblijft hierbij twee dagen op Sociëteit, waarbij zij vanuit een gazen huis een radioprogramma verzorgen. Naast het ophalen van geld, organiseert de commissie ook activiteiten waarbij leden anderen een handje kunnen helpen. Denk hierbij aan het versieren van bejaardentehuizen vlak voor kerst.

Vorig jaar stonden alle activiteiten waarbij er geld werd ingezameld in het teken van Servië. De L.A.N.X. Carescommissie is persoonlijk naar Servië vertrokken om daar zelf het ingezamelde geld te kunnen besteden.

Dit jaar stonden alle activiteiten in het teken van Griekenland. De L.A.N.X. Carescommissie 2019-2020 zou dit voorjaar naar Griekenland afreizen om het ingezamelde geld te besteden aan hulp voor vluchtelingen in Serres. Helaas is deze reis door de uitbraak van het coronavirus komen te vervallen. Er wordt nog gezocht naar een andere geschikte manier om het ingezamelde geld zo goed mogelijk te besteden.

Sinds begin 2018 heeft L.A.N.X. een Juridische Commissie bekend onder de naam Rechtshulp Amsterdam. Rechtshulp Amsterdam bestaat uit een groep gemotiveerde rechtenstudenten die lid zijn bij L.A.N.X. en graag anderen helpen op juridisch vlak. Zij geven iedere maandag van 18:30 uur tot 20:30 uur vrijwillig juridisch advies aan alle Amsterdammers met een juridisch probleem.