Verbanden

L.A.N.X. kent verschillende verbanden waarmee zij samenwerkt op lokaal en nationaal niveau. Hierdoor is er kennisuitwisseling tussen verschillende besturen mogelijk, maar zijn er jaarlijks ook vele evenementen waar onze leden naartoe kunnen gaan om andere studenten te kunnen leren kennen en samen mooie avonden kunnen beleven.

AHC

 

Het Aller Heiligen Convent (A.H.C.) is 25 oktober 1908 opgericht als katholiek verbond voor studentenverenigingen door heel Nederland. Echter,; is dit na de jaren zestig vervaagd en dient dit alleen nog als achtergrond in de geschiedenis. Sinds 2001 is L.A.N.X. aangesloten bij het Aller Heiligen Convent. Het A.H.C. bestaat op dit moment uit tien verenigingen verdeeld over de grootste studentensteden van Nederland. Met rond de 12.000 leden aangesloten is het voor het A.H.C. ideaal om grote evenementen te organiseren zoals M.A.F.F. – waar meer dan 1500 eerstejaars op af komen – , DJ-contest, Biercantus en het meest bekende evenement A.H.C. Songfestival. Meerdere artiesten zijn hierdoor bekend geworden zoals Guus Meeuwis met ‘Het is een nacht’ en Swifty met ‘Dakterras’.

 

 

Amsterdam is een groot aantal studentenverenigingen rijk. Door dit grote aantal is de Amsterdamse Kamer van Verenigingen opgericht om de verenigingen te vertegenwoordigen, te laten verbinden en samenhang te creëren tussen de 10.000 leden in Amsterdam. Direct en indirect komen zij op voor de belangen van de besturen en leden in de politiek, bij de universiteiten en bij de L.K.v.V. Bij de A.K.v.V. zijn 25 gezelschaps- en sportverenigingen aangesloten die meerdere malen per jaar bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en te vergaderen over ontwikkelingen en samenwerkingen.

 

 

De Landelijke Kamer van Verenigingen behartigt de belangen van 48 landelijk gevestigde studentenverenigingen. Hiermee vertegenwoordigen zij meer dan 40.000 HBO- en WO-studenten. Dit wordt gedaan door proactief te lobbyen bij de Tweede Kamer in Den Haag, vereniging van Hogescholen en V.S.N.U. Hierdoor wordt er een goede band geschept tussen de partijen om goede condities voor de studentenverenigingen te regelen. Eenmaal in de drie maanden komen de verenigingen bij elkaar om te vergaderen. Voor commissies binnen verenigingen worden er meermaals per jaar congressen gehouden met betrekking tot introductieweken, acquisitie en management.