Subverenigingen

Subverenigingen zijn belangrijk om leden via andere wegen met elkaar te verbinden en zichzelf te kunnen ontwikkelen op een andere manier dan hoe dat gebeurt binnen hun eigen dispuut. Deze subverenigingen (ook wel gezelschappen genoemd) komen tot stand door middel van het hebben van gezamenlijke interesses of kwaliteiten. De subverenigingen zijn ontstaan door de jaren heen en verschillen van sport en cultuur tot facultaire richtingen.

In 1990 is het toneelgezelschap Phuton opgericht. Sindsdien wordt er elke week gereperteerd. Scripts worden zelf geschreven en onder leiding van professionele regisseurs wordt er jaarlijks een voorstelling opgevoerd voor Lanxianen en extern publiek. Lanxianen kunnen zich hier ontplooien en hun creativiteit kwijt.

Modern, klassiek, hiphop en nog veel meer stijlen. Alles komt aan bod voor onze dansers. Na de audities traint de groep samen met samen met professionele choreografen wekelijks, om samen met Phuton een mooi optreden neer te zetten. Nieuwe technieken, aparte dansgenres en natuurlijk veel gezelligheid horen er allemaal bij.

 

Jaarlijks worden er voor de duur van tien dagen twee vakantie kampen verzorgd door Lanxianen. Een groep van 100 kinderen met een moeilijke thuissituatie wordt een prachtige vakantieweek gegeven waar leuke activiteiten en spelletjes worden georganiseerd om de gemoederen van thuis even ver achter zich te laten. Samen met de Rotary wordt dit jaarlijks in de zomer gerealiseerd

 

De band VO’lume laat L.A.N.X. samenbrengen op muzikaal gebied. Tijdens borrels, gala’s, het hockeytoernooi en andere gelegenheden verrijken zij de zaal met muziek. Succesvolle en enthousiaste nummers als Elixer, Jeuk en Troostbier zijn voor het Songfestival geschreven en elk jaar strijdt de L.A.N.X. band weer voor de winst op het A.H.C. Songfestival. In 2018 met groot succes. Zo won VO’lume met het nummer Troostbier niet de troostprijs, maar de felbegeerde titel.

Naast eigen geschreven muziek spelen ze elke genre. Mocht u nog opzoek zijn naar een band voor een feest/gala/borrel? Neem contact op met lanxband@lanx.nl

Amsterdamse Studenten Roeivereniging Okeanos is in 1957 opgericht door twee leden van L.A.N.X. Met een sociëteit aan de Nationale roeibaan – de Bosbaan – is het een uitgelezen plek om en fanatiek te kunnen  roeien en een eigen plek te hebben om goed te feesten. Okeanos heeft meerdere keren Olympisch goud binnengehaald voor Nederland en met de winst van de Varsity staan zij sterk voor de toekomst.