Op 4 juni vond de eerste editie van het Amsterdams Verenigingen Congres (AVC) plaats in het Wibauthuis. Dit congres, een initiatief van de AKvV, in samenwerking met het A.S.C./A.V.S.V., L.A.N.X., Unitas S.A., SSRA en S.V.A.A. NoNoMes, trok ruim 240 deelnemers die zeer positief reageerden op de interessante en interactieve middag. De ‘Kennigsmakingstijd (KMT)’ was het overkoepelende thema, waar studenten aanwezig waren met een verantwoordelijke rol tijdens de algemene KMT of de dispuutsKMT. Er vonden drie interactieve workshops en twee plenaire besprekingen plaats, geleid door dagvoorzitter Famke de Kroon (reünist en oud-Senator L.A.N.X.). 

De volgende workshops vonden plaats:

  • Strafrechtelijke aansprakelijkheid binnen studentenverenigingen, verzorgd door Jantien Dekkers en Thomas Felix (strafrechtadvocaten aangesloten bij Roos & De Pen advocaten)
  • Workshop B: ‘Stand UP’ Omstanderinterventietraining, verzorgd door Aafke Mastenbroek (Fairspace)
  • Workshop C: Middelengebruik en Groepsdynamica, gezamenlijk verzorgd door Eva Kalis (Jellinek) en Arjaan Wit (Hoogleraar Sociale, Economische en Organisatiepsychologie bij de Universiteit Leiden)

 

Tags in:

Activiteiten AVC studenten Vereniging